Child First Foundation (CFF) heeft ten doel om de positieve, actieve, aanwezigheid van vaders te stimuleren zodat kinderen tot succesvolle wereldburgers opgroeien. Hiermee draagt CFF bij aan de ontwikkeling van mensen die een indachtig, levensdoel bewust, productief, gelukkig en betekenisvol leven leiden. 

Het behalen van deze doelstelling vereist het doorlopen van processen die leiden naar bewustwording van mensen over (hun) gewoontes, tradities en expressievormen. In dit kader voert CFF-campagne ter verbetering/vervanging van het vermeende felicitatie lied in het Papiaments, ‘Salu ku Bolo’. 

De tekst van het te verbeteren lied luidt: ‘Salú ku bolo, nos ke. Si no tin, nos ta bai. Rib’un kabai. Pasobra tin, nos ta keda.’ Bij analyse van dit vermeende felicitatie lied, wordt men bewust van het feit dat de te feliciteren persoon, niet met dit lied gefeliciteerd wordt. Sterker nog, de te feliciteren persoon komt er niet één keer in voor. Een felicitatie van bijvoorbeeld een jarige job of referentie aan diens verjaardag ontbreekt in dit lied volledig. Hierdoor kan en mag het lied volgens CFF niet kwalificeren als zijnde een lied dat gezongen wordt bij een viering. Anders zijn dus de ‘Happy Birthday to you’ in het Engels, ‘Cumpleaños feliz, te deseamos a tí’ in het Spaans, en het ‘Lang zal je leven’ in de Nederlandse taal. In het Surinaams is zingt men ‘A di mi yere yu ferjari, dang mi kon fersteri ju’ (Toen ik vernam dat je jarig bent, ben ik gekomen om je te feliciteren).

De heer Christian A. Peterson en mevrouw Maritza Beaujon, hebben een nieuw lied gecomponeerd dat gezongen kan worden bij iedere viering. Omdat zij het intellectueel eigendomsrecht van hun compositie aan CFF doneren, wordt de compositie van het nieuwe ‘Pabien’ bij het Bureau Intellectueel Eigendom ten behoeve van de stichting geregistreerd. 

Om draagvlak te creëren voor het nieuwe Papiamentstalige felicitatielied, voert CFF een bijzondere internetcampagne. CFF keert bij de viering van haar twaalfde jubileum op 12 november a.s. een prijs van USD 1,200.00 uit aan de meest indrukwekkende, hartverwarmende en speciale uitvoering van het lied ‘Pabien’. Om exact 12:00 p.m. zal een prestigieuze jury de winnende inzending via Social Media bekendmaken. Iedereen van overal ter wereld mag meedoen!

Videoclips dienen op Social Media kanalen gedeeld te worden met een verwijzing naar ‘CFF Pabien Challenge’. 

Zing en maak een videoclip als groep of alleen, met of zonder instrument, op je eigen originele manier, voor maximaal 30 secondes op de melodie van Happy Birthday met de tekst van het “Pabien” lied.

“Pabien, riba bo dia.
Nos tei, pa kompartí.
Hopi aña, hopi aña, hopi aña felis!
Bo ta di fiesta, awe.
Nos tei, pa selebrá.
Hopi aña, hopi aña, hopi aña felis!”

Inzending videoclip gaarne vóór 31 oktober om 12:00 AM a.s.

Like, volg, en tag ons en stuur je videoclip via onze sociale media:

Facebook: Child First Foundation

Instagram: Childfirst.Foundation

Tiktok: Child First Foundation